top of page

Dont worry, be happy!

Tirsdag 24.07.18 og fortsatt ferie tider.

Klokken viser 11.06 i det, det

banker på døra.

Jeg tenker inni meg at,

shit må skaffe meg en ny ringeklokke. Den gamle ble jo ødelagt i vinter, og etter utallige handleturer på Clas Ohlson eller Biltema har jeg fortsatt ikke klart å få med meg en trådløs ringeklokke.

Jeg åpner døra og der står en vakker ung gutt. Mulig ca 23 år og med noen intense blågrønne stor øyne,. Han så egentlig litt ut som han fra filme "Den blå Lagune" uten at jeg syntes han var så søt den gangen. Men han her hadde noe i blikket, en åpenhet og jeg tenkte at den som får han som svigersønn er heldig. Uansett så hadde han med en pakke til snuppa. En pakke fra hjelpemiddel sentralen.

Jippi, da har The Happy Strap kommet til snuppa.

Hva er så Happy Strap:

Happy Strap er utviklet av en Janet Wichmann fra sør Afrika for hennes sønn med Down syndrom og er den perfekte bekkenselen for barn med hypotoni (lav muskeltonus, ofte kombinert med redusert muskelstyrke). Mange barn med hypotoni, sitter ofte i W-stilling (knærne mot hverandre og legger og føtter ut til siden).

Tidlig bruk av Happy Strap kan være med på å forebygge denne sittestillingen.

• Assisterer slakke ligamenter og leddutslag i hoftene (nedsatt stabilitet i bekkenet) og gir stabilitet til de små barna i deres motoriske utvikling gjennom det å sitte, krabbe og gå.

• Begrenser overdreven hofteabduksjon og begrenser derfor også avhengighet av bevegelse kun i sagital planet ved skifte av stilling. Dermed støttes utviklingen av muskulatur som gjør det mulig å bevege seg i frontal og transversal planet.

• Når barnet sover med selen vil den gjøre at barnet ikke spriker med bena.

• Kan brukes døgnet rundt og den kan brukes over eller under klærne. Happy Strap fås i fargen sølvgrå og tilbys i 4 størrelser.

vi har da fått grå:)

Men fordi snuppa har brukt Frejkas pute i 6 måneder fra fødselen av, er det å ha kontakt med bena litt vanskelig, da disse har ligget i spenn i puta.

Og med diagnosen er det greit å ha prøvd dette verktøyet ut. Jeg prøver det ikke, men venter så klart på vår fantastisk dyktige fysioterapeut kommer tilbake fra ferie.

Onsdag 25.07.18 og fortsatt ferie tider.

Klokken viser 11.08 i det, det

banker på døra.

Jeg tenker inni meg igjen,

at shit nå må jeg skaffe meg den nye ringeklokke.

Og utenfor står det to herremenn fra Nokab, eh...skulle ikke dere ringe å avtale tid sier jeg i det jeg slipper dem inn.

Har uka mi, så jeg har blødd igjennom alt også i natt. Enda mer å vaske og føler meg sliten av både vaskemaskinen, varmen og tapet av blod, der jeg står uten krigsmaling og i en litt for liten bh, der jeg får pupp overpuppen. Takker universet at jeg fortsatt har mensen, men energi nivået mitt for ubudne gjester er ikke på topp denne dagen. Snuppa har bæsjet og jeg tenker at jeg skal ta å bytte den den bleia, men de spør hva som er galt så jeg må vente litt med den bleie. Jeg forklarer det samme som brodern gjordet dagen før til Get på tellefonen, at vi har dårlige signaler. Det skal sies at vi er ofte i kontakt med dem, på grunn av dårlige signaler. (ok innrømmer det, jeg ga ut også dårlige signaler denne dagen til verden til universet, og jeg vet vet de,erkjenner det!) Gutta sjekket data signalene både for nett og tv.

For disse gutta kom altså etter frokosten denne onsdags morgen, jeg hadde jeg nemlig startet å rydde i skapene i stua.

Gjøre om litt, flytte på litt, enklere liv.

Slik at rett foran tv, lå boken "La din livepartner finne deg"

fyy f.... så kleint, da jeg oppdaget det. Den følelsen assa.

I det de gikk ut for å finne signalboksen i sameiet skyndte jeg meg å ta den vekk.

Omg er det mulig. Jeg tar boken og legger den på spise bordet, gjemmer den godt under andre ting. Etter 20 minutter går jeg opp og vekker brodern slik at han kan lede dette han har starta.

Energien i stua med gutta fra Nokab ble en helt annen da brodern kom ned, liksom at når han sa at nettet var dårlig, da var det plutselig troverdig. Ihvertfall så fikk jeg skifter bleia hennes til slutt og fyrene var hos oss i ca 45 minutter. De skiftet en kabel så nå er problemet løst. Om ikke annet, tror jeg at jeg muligens ble et fint samtaleemne i pausen deres i dag. Hun kjerringa som var sur og leste bøker som la din livspartner finne deg;)

Søsken kjærlighet.

Torsdag 26.07.18 og fortsatt ferie tider.

Klokken viser 11.00 og om det

banker på døra hjemme aner jeg ikke.

For jeg og snuppa er på veg,

på veg til Fredrikstad, til mormor og bestefar og super kusina. Vi er på veg ut, på opplevelser, hjemme har vi latt brodern bli, slik at han kan lade opp uten oss. Slik at han slipper å høre oss spille musikk, danse , synge, snakke. Slik at han kan slippe energien til den premenstruelle mamman.

Så da er vi på tur, på road tripp.

Må også fortelle dere at vi skal nemlig være med på Løvemammane 20 august. De tar opp temaer som blant annet omhandler dilemmaer, paradokser, hverdagsliv og hvordan det oppleves å være foreldre og til barn med spesielle behov.

Vi skal være gjest.

Vi skal snappe en hel dag gjennom deres fora.

Klikk deg inn på snapp chat og følg med.

Vi, jeg og snuppa skal være med 20 august.

Henne og jeg,jeg og henne.

Henne, som har åpnet og fortsatt åpner nye dører i livet mitt.

Hun som har et smil på lur.

Hun som viser at hun kan og mestrer så mye allerede i sitt liv,

hun som har vært 6 måneder og snart to uke på denne jord.

Hun som ER i mitt liv og jeg i hennes.

Camilla

bottom of page