top of page

Jeg flyter.

Hun er ikke syndromet sitt. Hun er heller ikke hjertefeil, stoffskifte eller en annen sykdom.

For meg er hun bare seg selv. Hun er et eget individ.

Ikke bare et barn med et syndrom, eller bare et barn.

Man er ikke noe "bare", man er litt forskjellig.

Hun er et individ slik alle som fødes inn i denne verden er.

Hun er fullbåren, helt perfekt i seg selv.

Og slik opplever jeg det med henne. Hun er ønsket.

Klart jeg syntes det er trist at hun har fått flere utfordringer en de fleste som kommer til denne verden, men det som er likt for oss alle foreldre er at når barna har smerter, uansett om det har syndrom, genfeil, har en sykdom, eller ikke har noe av dette,

så ønsker vi alle å ta bort smerte fra våre barn. Det tror jeg er en felles nevneren for alle som er foreldre.

Jeg som mamma kan legge meg ned å ikke gjøre noen ting, eller jeg kan bruke mine krefter på at hun får en så fin hverdag så mulig.

Jeg har ingen super krefter mer en alle andre, selv om jeg er super women. Men jeg velger å se min fortid med en positiv vinkling, slik at jeg lettere takler hverdagen. Jeg sier ikke at alle andre skal takle det på min måte. Alle må få takle det å få et barn med spesielle behov på sin måte. Det finnes ingen fasit eller mal på det.

Men det er min metode for å overleve. Så ble jo jeg og stressa når strømmen gikk og jeg ikke får kokt opp vann til maten hennes eller medisinene. Da irriterer jeg meg grønn på at jeg ikke har noe ferdig liggende både av oppkok vann til medisiner og ferdig morsmelkerstatning på flasker. Men etter andre gangs kontakt med hafslund nett kom endelig strømmen tilbake.

Jeg har nå fikset slik at det til enhver tid er ferdig klart destillert vann i kjøleskapet og har gått til innkjøp av ferdig morsmelk erstatning. Som ligger klart til turer og om strømmen skulle forsvinne.

Jeg flyter litt lettere igjennom hverdagen når rutiner er på plass og jeg har oversikt over avtaler. Og ikke minst når jeg er forbredt på det uventede.

Og ja jeg innrømmer det,

hadde det ikke vært for fysion som kommer 2 ganger i uka, ville jeg aldri i verden klart å holde det så ryddig som jeg har det. Men her i huset vet man ikke hvem som detter innom, fra uke til uke. Jeg er nemlig den av mine tre søstre som har vært mest rotete. Nå må jeg holde det strøkent på grunn av alt besøke, slik at jeg har oversikt selv og fordi hun er mottagelig for infeksjoner.

På mandag var vi med på Løvemammaene.

Det var en erfaring rikere.

Tar av meg hatten for de mammaene og pappaene som deler erfaringer og sin hverdag.

Jeg opplevde det litt utfordrende å dele hverdagen og ting med ukjente. Men må også si at jeg fikk nesten bare positive tilbake meldinger.

Da jeg jobber med tegn til tale i hverdagen, har det å ta et tegn til tale kurs for meg blitt vanskelig. Jeg blir fysisk kvalm av å utføre tegn

fordi det å bruke det på mitt eget barn blir bare helt feil inne i mitt hode. Så vet jo jeg også at det er bra for alle barn, og ikke bare de barna med spesielle behov. (Jeg jobber på en vanlig avdeling hvor det også er barn med spesielle behov til enhver tid.)

Så da meldte jeg meg på kurs Tegn og trall. Vi var på vår første kursdag i går og møtte 11 andre barn på ca samme alder som ikke hadde spesielle behov. Og kurset var helt fantastisk. Gleder meg til neste gang.

Og i dag skal vi på vårt første samarbeidsmøte i kommunen.

Det blir spennende.

Henne og jeg.

Jeg og henne.

Henne som har åpnet og fortsatt åpner nye dører i livet mitt.

Hun som har et smil på lur.

Hun som viser at hun kan og mestrer så mye allerede i sitt liv,

Hun som har vært 7 måneder og en uke på denne jord.

Hun som ER i mitt liv og jeg i hennes.

Camilla

bottom of page